Indbydelse til
Inspiration og videndeling over temaet
Hvordan kan vi gennem demokratiske lærende fællesskaber fremme og understøtte FN’s udviklingsmål.
Fyraftensmøde den 21. Februar 2017 kl. 16.00 – 19.30
Hjørnestuen, Vartov, Farvergade 27, 1463 Kbh. K
Hvorfor nu
Mange af de værdier, der har båret de sidste 30-40 års udvikling hen imod en fælles forståelse af en global verdensorden er sat under voldsomt pres. Kræfter i USA og Europa udfordrer sammen med antidemokratiske kræfter i andre dele af verden internationale institutioner og aftaler. Bevægelserne er båret af en forestilling om, at nationale fællesskaber, toldmure og grænsebomme kan beskytte os mod de udfordringer, som ubestrideligt er bagsiden af globaliseringens medalje.
Hvad ef formålet
Nogen af os er overbeviste om, at der findes andre svar på disse udfordringer. Nye bæredygtige svar og ideer kan udvikles hvis vi mødes på tværs af holdninger, tanker og perspektiver.
Der er i Norden en lang tradition for at lære og udvikle sammen i fx studiekredse, læringscirkler og forskningscirkler. En tradition der for tiden genoptages flere steder i nye former. Sådanne ”lærende fællesskaber” er deltagerstyrede og bygger på demokratiske værdier. Mange NGO’er arbejder på samme måde med afsæt i inkluderende og demokratiske værdier.
Hvordan kommer vi målet nærmere
Association for World Education (AWE) Danmark og Nordisk Netværk for Voksnes læring (NVL) vil derfor gerne indbyde til et fyraftensmøde, hvor en indbudt kreds, af medlemmer og andre med erfaring i demokratiske og lærende fællesskaber, kan mødes og tage de første skridt i retning af at få belyst og udviklet denne måde at arbejde på.
Afsæt for arbejdet er at fremme FN’s bæredygtigheds mål.
Specielt: Mål 4.7. ”Sikre rummelig kvalitetsuddannelse og livslange læringsmuligheder for alle. Evt. Mål 16: Frem fredelige og rummelige samfund, styrk adgang til retssystemer for alle, og opbyg effektive, ansvarlige og inkluderende institutioner på alle niveauer af samfundet.
Konkret forestiller vi os et møde, hvor vi efter et kort fælles oplæg vil arbejde i bordgrupper. I en styret proces inspireret af arbejdsformen ”Fremtidsværkstedet” vil vi arbejde os igennem en drømme-, visions- og kritikfase. Formålet er, på tværs af organisationer at identificere fælles muligheder og udfordringer.
Afslutningsvis vil der blive mulighed for at komme forslag til opfølgende aktiviteter, som initiativgruppen kan arbejde videre med.Arbejdssproget bliver skandinavisk/ engelsk. Undervejs bliver der en pause, hvor der er mulighed for at købe en sandwich.
Pris
Kaffe/ kage 35 kr
Sandwich 60 kr